Αρχαιολογικό Πανόραμα Λιβάνου

Αναχώρηση 23/12 , 5 ημέρες

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ

5 ΗΜΕΡΕΣ / 5 ΝΥΧΤΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 201823-28 Δεκεμβρίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση αεροπορικώς απευθείας για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λιβάνου, το άλλοτε «Παρίσι της Μέσης Ανατολής». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Βηρυτός - Τρίπολη - Βίβλος

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Τραμπλούς ή Τρίπολη κατά το ελληνικότερο, 85 χλμ. περίπου βόρεια της Βηρυτού. Σήμερα είναι το δεύτερο σε πληθυσμό αστικό κέντρο του Λιβάνου. Εμείς θα περάσουμε μέσα από τα γραφικά σουκ της παλιάς πόλης, θα δούμε το Μεγάλο Τέμενος, που στεγάζεται σε πρώην Καθεδρικό του 7ου αιώνα και θα καταλήξουμε στη Μίνια, για να φωτογραφήσουμε την Πύλη των Λεόντων. Και βέβαια δεν θα παραλείψουμε μία στάση στο Abdul Rahman Hallab, το διασημότερο ζαχαροπλαστείο της Μέσης Ανατολής, για να γευθούμε τα παραδοσιακά λιβανέζικα γλυκά. Μετά το τέλος της ξενάγησης αναχωρούμε για την Βίβλο, ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά ορμητήρια της Φοινίκης, στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μικρό γραφικό της λιμάνι και να εξερευνήσουμε πεζή, το παλιό τμήμα της πόλης και τα σοκάκια της.

Ημέρα 3η: Βίβλος – Βηρυτός (Τύρος, Σιδώνα)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βηρυτό. Ενδιάμεσα όμως καταλήγουμε στις ακτές της Μεσογείου για να επισκεφθούμε δύο από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου, την Τύρο και Σιδώνα που προστατεύονται από την Unesco. Πρώτα συναντούμε τη Σιδώνα. Επισκεπτόμαστε το Κάστρο της Θάλασσας, στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ογκόλιθοι από το λιμάνι της αρχαίας πόλης. Θα περιπλανηθούμε στην ανατολίτικη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων των παλιών σουκ της πόλης και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας παραλιακώς ως τη γειτονική Τύρο για να ανακαλύψουμε τα «φωτογενή» μνημεία που μας κληροδότησε ο χρόνος: τον Ρωμαϊκό Ιππόδρομο και την Αψίδα που πλαισιώνεται από βυζαντινές σαρκοφάγους. Άφιξη στη Βηρυτό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Ημέρα 4η: Βηρυτός (ξενάγηση πόλης, Μπέιτ Εντ Ντιν)

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Η Βηρυτός ύστερα από τις ταραχώδεις περιπέτειες των τελευταίων χρόνων ξαναβρίσκει με υπομονή τον παλιό παλμό της. Μια πόλη σύγχρονη, με αναβαθμισμένο και ανανεωμένο εμπορικό κέντρο, με εμπορικά καταστήματα και υπαίθρια καφέ, αποτελεί σήμερα την πιο σικ εκδοχή της αστικής μεσανατολίτικης πόλης. Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με μια ξενάγηση στις διαφορετικές συνοικίες της, την αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο «Κορνίς» με τους «βράχους των Περιστεριών» καθώς και το κοσμοπολίτικο Τζούνιε και την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή με τα αναπαλαιωμένα κτίρια. Εικόνες που θα μας ενθουσιάσουν και θα ανασυνθέσουν το παρελθόν και το παρόν μιας από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στο εθνικό - αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης με τα ενδιαφέροντα εκθέματά του και θα την ολοκληρώσουμε με τη στάση μας στο Μπέιτ Εντ Ντιν, όπου βρίσκεται το αξιόλογο παλάτι του εμίρη. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η: Βηρυτός (Μπααλμπέκ, Ksara, Ανζάρ) - Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό αφήνουμε πίσω μας την παραλία και αναχωρούμε για την ενδοχώρα του Λιβάνου. Τελικός μας προορισμός ο αρχαιολογικός χώρος του Μπααλμπέκ. Προσπερνώντας το όρος Λίβανος, θα αντικρίσουμε την κοιλάδα που φιλοξενεί τους πιο σημαντικούς θησαυρούς της αρχαίας Ηλιούπολης. Άξιος ιδιαίτερης μνείας ο ναός του Μπάαλ, του Θεού - Ήλιου. Αξιόλογος και πολύ καλά διατηρημένος και ο ναός που είναι αφιερωμένος στον Θεό Βάκχο. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τη Βηρυτό. Καθοδόν θα σταθούμε στους αμπελώνες Ksara, που είναι από τους σημαντικότερους της χώρας φτιαγμένους από Ιησουΐτες μοναχούς στην αρχή του 20ού αιώνα. Λίγο πριν φτάσουμε στην πρωτεύουσα θα ξεναγηθούμε στην μοναδική πόλη των Ουμαγιάδων σουλτάνων στη χώρα, την Ανζάρ. Χτισμένη από τον Χαλίφη Ουαλίντ κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα πάνω σε ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα, μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα κραταιάς αυτοκρατορίας παρά με εμπορικό σταθμό.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σημερινών μας εκδρομών, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Βηρυτό. Δείπνο στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση στα δωμάτιά μας, μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Ελλάδα νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας. Είμαστε σίγουροι πως μετά από ένα τόσο μεστό οδοιπορικό σε μία από τις αρχαιότερες και ομορφότερες περιοχές του πλανήτη, μια νοσταλγική διάθεση θα σας καταλάβει αμέσως μόλις το αεροπλάνο θα απογειωθεί και θα σας αποκαλύψει την δαντελωτή ακτογραμμή της χώρας. Ο Λίβανος όμως είναι τόσο κοντά μας που εύκολα μπορεί να επιστρέψει κανείς έστω και για ένα σιροπιαστό γλυκάκι Βηρυτού!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑΑΦΙΞΗΣ
Αθήνα – Βηρυτός 23.55 01.50
Βηρυτός – Αθήνα 04.15 06.15
ΤΙΜΕΣ

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι Ημέρες Αναχωρήσεις Διαμονή Δίκλινο Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ 5 23/12 4*, 4*sup 590 +190 +290

(*) BONUSPRICEέγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ü  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean Airlines

ü  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4*sup: Aleph Boutique Hotel (Βίβλος), Gems (Βηρυτός)

ü  Ημιδιατροφή καθημερινά

ü  Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

ü  Tοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς

ü  Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων

ü  Έμπειρο αρχηγό ταξιδιού σε όλη τη διάρκεια

ü  Φιλοδωρήματα

ü  Φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πληρωτέοι επιτόπου

×      Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ, χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.

Επικοινωνία

  • Λεωφ. Πρωτόπαπα 47, Ηλιούπολη (έναντι Δημαρχείου)
    Αθήνα 16342, Ελλάδα
  • Τηλ. + 30 210 9938642-9934980
    Φαξ. + 30 210 9938657

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη 9.00 – 19.00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9.00 – 20.30
Σάββατο 9.00 – 14.30

Εγγραφή newsletter