Πανόραμα Ισλανδίας

Τακτικές Aναχωρήσεις  , 10  ήμερες 

 

Πανόραμα Ισλανδίας, 10 ημέρες

 

Αναχωρήσεις 16 & 30/7, 13 & 27/8, 10 & 24/9.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ: Αναχώρηση για το Ρέυκιαβικ με ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό. 'Αφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για μια μικρή βόλτα στην πόλη του Ρέυκιαβικ και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΠΩΝ, 170 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Μετά από την πανοραμική ξενάγηση μας στην πόλη του Ρέυκιαβικ κατευθυνόμαστε βόρεια από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας στη Δυτική Ισλανδία, όπου θα γνωρίσουμε τα «ισλανδικά έπη» στο κέντρο του οικισμού στο Borgarnes. Το απόγευμα μας γεμίζει με εντυπωσιακά φυσικά σημεία και φαινόμενα: το Deildartunguhver, μια από τις πιο μεγάλες θερμές πηγές στην Ευρώπη και τον Hraunfossar, το μοναδικό καταρράκτη που στραγγίζει από κάτω από τεράστια πεδία λάβας στον ποταμό Hvítá. Ολοκληρώστε την ημέρα γνωρίζοντας την ιστορία της Ισλανδίας στον πολιτιστικό χώρο του Ρέυκχoλτ. Διανυκτέρευση στη Δυτική Ισλανδία.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ, 445 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά η μέρα ξεκινά με την αναρρίχηση στον κρατήρα ηφαιστείου που βρίσκεται σε μια παλιά πεδιάδα λάβας στη Δυτική Ισλανδία. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε μέσα από τις εύφορες γεωργικές εκτάσεις και τα φιόρδ της βορειοδυτικής Ισλανδίας. Επισκεπτόμαστε την όμορφη πόλη του Akureyri, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας. Σταματάμε στο Goðafoss, τον «καταρράκτη των Θεών», πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας στη Βορειοανατολική Ισλανδία, όπου θα μείνουμε για τις επόμενες δύο νύχτες.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΦΑΛΑΙΝΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ & ΦΥΣΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ, 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ:Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η μέρα ξεκινά με μια τρίωρη κρουαζιέρα παρακολούθησης φαλαινών από το Húsavík (καιρού επιτρέποντος πάντα). Θα περιηγηθούμε στην περιοχή της λίμνης Mývatn, η οποία θεωρείται ως μία από τις πιο εύφορες περιοχές του κόσμου τόσο κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της λίμνης που διαμορφώνεται από τη φύση - περίεργους σχηματισμούς λάβας, ψευδοκρατήρες, όμορφους κολπίσκους και παραλίες που γεμίζουν με χιλιάδες πουλιά. Εμείς θα κάνουμε τη βόλτα μας μέσα από το πεδίο λάβας του Dimmuborgir και θα απολαύσουμε τα φυσικά λουτρά του Mývatn. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, 330 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα ξεκινάμε τη μέρα μας με τη διερεύνηση της γεωθερμικής περιοχής του Námaskarð και συνεχίζουμε βλέποντας τις επιπτώσεις της ηφαιστειακής δραστηριότητας στο Krafla. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψουμε στο Dettifoss, τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης στο βόρειο τμήμα του Εθνικού πάρκου Vatnajökull. Από εκεί κατευθυνόμαστε μέσω των ακατοίκητων και «απάτητων» υψιπέδων στην Ανατολική Ισλανδία, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΦΙΟΡΔ, ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ & ΠΑΓΟΙ, 460 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Πρωινό και ξεκινάμε για μια ημέρα αφιερωμένη για να θαυμάσετε τα εκπληκτικά φιόρδ και τα μικρά ψαροχώρια τους, στο τέλος των ελικοειδών δρόμων των ανατολικών Φιόρδ. Σύντομα θα δούμε το Vatnajökull - το μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, που είναι ορατός σε όλη τη Νοτιοανατολική Ισλανδία. Περνώντας από την πόλη του Höfn, σταματάμε για μια βόλτα με βάρκα ανάμεσα στα επιπλέοντα παγόβουνα στην «κρυσταλλική» λιμνοθάλασσα στο Jökulsárlón. Θα περάσουμε τη νύχτα κοντά στο Skaftafell, στο νότιο τμήμα του Εθνικό πάρκο Vatnajökull.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΤΟ VATNAJOKULL NATIONAL PARK & Ο ΝΟΤΟΣ, 340 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Skaftafell στο Εθνικό πάρκο Vatnajökull, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα και ψηλότερο βουνό της Ισλανδίας, το 2110 μέτρων Hvannadalshnjúkur. Θα διασχίσουμε την αμμώδη έρημο της νότιας ακτής και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας κατά μήκος ορεινών βράχων, παγετώνων και καταρρακτών. Θα έχουμε και την ευκαιρία για βόλτα κατά μήκος της μαύρης ηφαιστειακής παραλίας και το βράχια που αποτελούν σπίτι για πολλά είδη πτηνών κοντά στο χωριό Vík. Για τους λάτρεις της ιστορίας, το παρελθόν της Ισλανδίας ζωντανεύει στο λαογραφικό μουσείο Skógar με τα καταπράσινα σπίτια. Διανυκτέρευση στη Νότια Ισλανδία.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ, 210 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα «ολοκληρώσουμε» τις εμπειρίες του ταξιδιού μας με τα «κλασσικά» της Ισλανδίας. Ξεκινάμε με μια επίδειξη αλόγων που δείχνει τις μοναδικές ιδιότητες που έχει η ξεχωριστή ράτσα της Ισλανδίας. Τα αξιοθέατα του χρυσού κύκλου: Περάστε από το Gullfoss, τον πανέμορφο διπλό «χρυσό καταρράκτη», την ενεργή γεωθερμική περιοχή του Geysir, όπου μπορούμε να δούμε τα Strokkur, "πίδακες" που φτάνουν μέχρι και 25 μέτρα, κάθε πέντε με επτά λεπτά. Επίσης μια επίσκεψη στην περιοχή του αρχαίου κοινοβουλίου των Βίκινγκ στην περιοχή του εθνικού πάρκου της Þingvellir θα αποτελέσει το επιστέγασμα του ταξιδιού μας πριν μεταφερθούμε στο Ρέυκιαβικ.

9Η ΗΜΕΡΑ, ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την πόλη και να επισκεφθείτε όσα κέρδισαν τη ματιά σας τις προηγούμενες ημέρες. Προαιρετικά, το μεσημέρι μεταφορά στη διάσημη ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ. Είσοδος σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, όπου θα παραμείνετε για περίπου δύο ώρες στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν τη λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα κοκτέιλ «Blue Lagοon» στο μπαρ…

10Η ΗΜΕΡΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Ίσως έχουμε λίγο χρόνο μετά το πρωινό στη διάθεση μας για μια τελευταία βόλτα, αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα μέσω σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή πραγματοποιείται με Αγγλόφωνο συνοδό από τη 2η έως και την 8η ημέρα και με Ελληνόφωνο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 15 άτομα.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο Φόροι
2980€ 3760€ 370€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρέυκιαβικ - Αθήνα μέσω σταθμού.
 • 9 διανυκτερεύσεις στην Ισλανδία σε Α' κατηγορίας ξενοδοχεία.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • 6 δείπνα.
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός Αγγλόφωνος συνοδός από τη 2η έως και την 8η μέρα και Ελληνόφωνος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 15 άτομα.
 • Ξενάγηση του Ρέυκιαβικ.
 • Σαφάρι φαλαινών.
 • Επίσκεψη στα δυο μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα.
 • Βόλτα με βάρκες στη λιμνοθάλασσα Jökulsárlón.
 • Επίσκεψη και γνωριμία με τα Ισλανδικά άλογα.
 • Είσοδος στα φυσικά λουτρά στη λίμνη Mývatn.
 • Είσοδος στο Κέντρο Ισλανδικής Εγκατάστασης.
 • Είσοδος στο λαογραφικό Μουσείο Skógar.
 • Ολοήμερη εκδρομή του «Χρυσού Κύκλου» (8η ημέρα).
 • Μια χειραποσκευή το άτομο.
 • 1 Αποσκευή έως 20 κιλά το άτομο.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
 • Είσοδοι σε μουσεία.
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά.
 • Φόροι αεροδρομίων (370  το άτομο).
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: Επίσκεψη - είσοδος στη 'Blue Lagοon' αξίας από 60€ το άτομο (Περιλαμβάνεται: είσοδος, πετσέτα, χρήση χώρου και μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο).
Λίγες πληροφορίες για την Ισλανδία:
Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009 και πρωτεύουσα της το Ρέυκιαβικ.
Πρωτεύουσα: Ρέυκιαβικ.
Κωδικός κλήσης: +354.
Νόμισμα: Κορόνα Ισλανδίας.
Πληθυσμός: 320.137 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα.
Πρόεδρος: Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον.
Εθνικός ύμνος: Lofsöngur.

Επίσημη γλώσσα: Ισλανδική γλώσσα.

 

Επικοινωνία

 • Λεωφ. Πρωτόπαπα 47, Ηλιούπολη (έναντι Δημαρχείου)
  Αθήνα 16342, Ελλάδα
 • Τηλ. + 30 210 9938642-9934980
  Φαξ. + 30 210 9938657

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη 9.00 – 19.00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9.00 – 20.30
Σάββατο 9.00 – 15.00

Εγγραφή newsletter