Πράγα - Βιέννη -Βουδαπέστη

Αναχώρηση 5&21/3  , 8  ημέρες 

 

ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 5 & 21/3.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 8 ΗΜΕΡΕΣ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. 'Αφιξη στη "χρυσή πόλη" και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με το "Μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα περπατήσουμε από τη γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού" ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την "παρέλαση των αποστόλων" καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ:Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό τη γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Το 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο. 

3Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας συνεχίζεται με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγίου Βίτου και στη "βασιλική" του Αγίου Γεωργίου. Μετά την ξενάγηση μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Βολτάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα θα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Μετά το γεύμα ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! 

4H ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΒΙΕΝΝΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Βιέννης, μέσα από μία όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από τη Βιέννη, θα κάνουμε 2ωρη στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα στο «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας, όπως η "κρυφή γέφυρα". Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια, θα έχουμε γεύμα σε ένα εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο του Τσέσκυ Κρούμλοβ. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε με προορισμό τη Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αφού συναντηθούμε με τον τοπικό ξεναγό αναχωρούμε για την ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το διάσημο δρόμο Mariahilfer Strasse, την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg τα ανάκτορα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτος σταθμός μας το μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόιτς, στη συνέχεια στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν, περιήγηση και επιστροφή στη Βιέννη.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - BΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή στην Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια πανοραμική ξενάγηση. Θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά, εκεί θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον 'Αγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια, θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, BΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με την ξενάγηση στην Πέστη θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, διασχίζοντας την ομορφότερη από τις 8 γέφυρες της πόλης, αυτή των αλυσίδων, για να βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε τη θέα σε όλη την πόλη. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη ή τη συμμετοχή σας σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ:Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε check out και θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Ξενοδοχεία

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδική τιμή

Φόροι

(PRG) DIPLOMAT 4* ή παρόμοιο

795€

1035€

695€

150€

(VIE) ANANAS 4* ή παρόμοιο  

(BUD) NOVOTEL CITY 4* ή παρόμοιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Πράγα &  Βουδαπέστη - Αθήνα. 
 • *3 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • *2 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • *2 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • *1 γεύμα στην Πράγα σε τοπικό εστιατόριο.
 • *1 γεύμα στο Κάρλοβυ Βάρυ.
 • *1 γεύμα στην κρουαζιέρα στο ΜΟΛΔΑΒΑ.
 • *1 γεύμα στο Τσέσκυ Κρούμλοβ.
 • *1 δείπνο στην εκδρομή στα Παραδουνάβια,σε τοπικό εστιατόριο.
 • *1 γεύμα στη Βουδαπέστη.
 • *Ξενάγηση της παλιάς πόληςτης Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • *Ξενάγηση του Κάστρου της Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • *Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.
 • *Εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ κατά τη διαδρομή μας προς τη Βιέννη.
 • *Ξενάγηση της πόλης της Βιέννης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • *Εκδρομή στα Βιενέζικα δάση.
 • *Πανοραμική ξενάγησης της Μπρατισλάβας.
 • *Ξενάγηση της Βουδαπέστης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • *Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά.
 • *Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν.
 • *Ελληνόφωνος τοπικός αρχηγός - συνοδός.
 • *Ενημερωτικά έντυπα.
 • *Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • *Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Φόροι αεροδρομίων (150 €).
 • *Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα.
 • *Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Στην αναχώρηση 5/3 το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα.

 

Επικοινωνία

 • Λεωφ. Πρωτόπαπα 47, Ηλιούπολη (έναντι Δημαρχείου)
  Αθήνα 16342, Ελλάδα
 • Τηλ. + 30 210 9938642-9934980
  Φαξ. + 30 210 9938657

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη 9.00 – 18.00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9.00 – 20.00
Σάββατο 9.00 – 14.30

Εγγραφή newsletter