Βουδαπέστη

Αναχωρήσεις   28/4 & 26/5 ,  5  ημέρες

Βουδαπέστη, 5 ημέρες

ΔΩΡΟ η εκδρομή στη Βιέννη! Αναχωρήσεις 28/4, 26/5.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. 'Αφιξη και αμέσως μετά ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης, την Πλατεία Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, το Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες, τον Πύργο των Ψαράδων και το Λόφο του Γκέλλερτ. Κατόπιν θα ξεναγηθούμε (εσωτερικά) στο Κοινοβούλιο, για να γνωρίσουμε μαζί με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το Σπαθί του Αγίου Στεφάνου και το Χρυσό Μήλο της Εξουσίας. Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας, να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη Vaci Utca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στο Καφέ Gerbaeud.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ (ΛΟΥΤΡΑ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ - ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ): Η σημερινή ξενάγηση αρχίζει από την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ, θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επόμενος σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ, κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη. Τέλος, θα καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για shopping με πάρα πολλές επιλογές. Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε την πλούσια Πινακοθήκη, όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις. Ενδιαφέρων είναι και ο περίπατος στο νησί της Μαργαρίτας. Απολαύστε μία στάση για καφέ, στο φημισμένο Καφέ New York.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ: Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο 'Αγιος Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Εν συνεχεία θα γευματίσουμε προαιρετικά σα "βασιλιάδες" στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με τη Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης, αλλά και ο 'Αγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο της πόλης στο δημοτικό πάρκο Városliget. Είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο που άνοιξε τις πύλες του στις 9 Αυγούστου 1866. Εντυπωσιάζει τόσο ο αριθμός των ζώων που φιλοξενεί όσο και τα κτίρια σε αρτ νουβό στυλ που διαθέτει. Εύκολη πρόσβαση με το μετρό. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την Όπερα και το Εθνικό Μουσείο της πόλης. Ενδιαφέρων είναι και ο περίπατος στο πανέμορφο νησί της Μαργαρίτας, ειδικά την εποχή αυτή, που ο καιρός το επιτρέπει.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ: Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Μουσικής και πρωτεύσουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., τη μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο και το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης 'Αγιος Στέφανος· ναός του 12ουαιώνα κι έπειτα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο Αεροδρόμιο της Βιέννης για την πτήση της επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο Παιδικό (2-12 ετών)
28/4 499€ 679€ 399€
26/5 549€ 729€ 449€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουδαπέστη & Βιέννη - Αθήνα με πτήσεις της AEGEAN AIRLINES.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Novotel Centrum 4* με μπουφέ πρωινό καθημερινά.
 • Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Ξενάγηση του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας (περιλαμβάνεται η είσοδος).
 • 2η ξενάγηση στη Βουδαπέστη (περιπατητική).
 • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Εκδρομή στη Βιέννη με ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη και τη Βιέννη.
 • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες & Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων.
 • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€150).
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Πτήσεις με Aegean Airlines
28/4 Αθήνα Βουδαπέστη Α3 876 08.15 09.15
2/5 Βιέννη Αθήνα Α3 863 17.00 20.10
26/5 Αθήνα Βουδαπέστη Α3 876 08.15 09.15
30/5 Βιέννη Αθήνα Α3 863 17.00 20.10

 

Επικοινωνία

 • Λεωφ. Πρωτόπαπα 47, Ηλιούπολη (έναντι Δημαρχείου)
  Αθήνα 16342, Ελλάδα
 • Τηλ. + 30 210 9938642-9934980
  Φαξ. + 30 210 9938657

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη 9.00 – 19.00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9.00 – 20.30
Σάββατο 9.00 – 14.30

Εγγραφή newsletter